imperfect is PERFECT
Tips : Menjadi Pelajar Cemerlang
Friday, November 25, 2011 | 5 cute earthling |



hai and elo readers ^^
lama noh meyo tak buat tips or tutor kn . .
hehehe
malas laa
tapi hari ni ada mood pulak nak kongsi tips untuk korang semua ^^


hari ni meyo nak bagi tips bagaimana nak jadi pelajar cemerlang :)


so . . nak jadi pelajar cemerlang bukan lah susah
kita cuma perlu keazaman dan keinginan yg tinggi laa

jarang sekali kita dengar orang yang cemerlang tu buat perkara2 negatif kan
mungkin ada la tapi tak banyak
first step kita hendaklah jauh kan diri dari terlibat atau melakukan perkara2 negatif


jadi apa yang kita harus buat ?
ini dia yang kita harus buat ^^

  • Libatkan diri dengan aktiviti-aktiviti sukan yang menyeronokkan anda . . cth seperti bola jaring ^^ *kalau perempuan* bola sepak dan lain2 lagi . .
  • sentiasa libatkan diri dengan aktiviti yg berbentuk sukarela agar waktu yg terluang itu di isi dengan baik
  • cari dan berkawan lah dengan orang yg berwawasan tinggi untuk berjaya
  • jadikan guru/pensyarah/kawan sebagai rujukan anda . . hormati mereka dan jangan sesekali bersikap kurang sopan kepada mereka . .
  • dan lastly . . JANGAN LUPA TUHAN :) itu perkara utama



mmg kejayaan di dunia amat penting 
its for our future kn
tapi disamping itu
jangan lah kita lupa mengejar kejayaan di akhirat 
yang kekal untuk selamanya ^^
dan itu lah yang menjadikan seorang pelajar yang cemerlang
dunia dan akhirat ^^






Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post