imperfect is PERFECT
risikan risikan U
Tuesday, December 3, 2013 | 0 Budak Comel |






hello bloggers :)
tajuk entry agak "ehhhhhh" sikit hari ni kan..haha..biasalah bagi budak-budak lepasan STPM ni..result belum keluar angan-angan sudah tinggi melangit :P


sebelum tu..mira nak bagi tau semuaaaa kenapa mira buat entry tentang U..mira teruja sebenarnya..ya la kan..hala tuju lepas ni mesti la U..kalau rezeki di tempat lain tak apa..mungkin itu yang lebih baik..tapi yang ini..U ni haa..bila cikgu-cikgu cerita dengan kami macam best jaa dengar macam best ja suasana dia..mungkin gambaran bagi setiap individu berbeza..bagi mira U ni macam best..dapat belajar hidup berdikari *walaupun ramai kawan* lagi satu sebab U ni best kelas dia tak sama dengan sekolah macam biasa-biasa tu haa..kena pakai baju sekolah sepanjang masa..yang tu bagi mira laa..so mira nak juga tau pandangan kawan-kawan lain..


kebetulan tadi kawan mira yang sekarang ni belajar kat U chat mira..mira bagi tahu la kat dia yang mira tak sabar nak masuk U..then dia kata nanti bila dah masuk mira akan menyesal..and i was like HAAAAAAA!!! KENAPA BAH!!!! ya la kannn..kenapa menyesal..kenapa kenapa kenapa..mira pun tanya la dengan dia..sebab apa..susah? peraturan ketat? tidak pandai urus diri? duit selalu habis? and lastly BULI? hahaha..dia kata semua tu ada kaitan juga but BULI? haha..tak ada kod sebab orang tak berani buli dia *pooodaaahhh* haha..mira tak faham lerr sebenarnya kenapa..dia kata mira akan faham bila masuk nanti..rasa sendiri macam mana keadaan kat U..berbeza dengan high school segala..ok tidak mengapa..jangan patah semangat..

tapi sebenarnya mira sudah bincang dengan mama mira yang mira nak kerja dulu then sambung belajar..tapi dia suruh mira habiskan belajar dulu..perempuan susah kalau kerja then tiba-tiba laaa kan jodoh awal kawin and ada anak..susah nak sambung belajar sebab naluri lebih kepada anak dh nanti..tu yang mama mira cakap..so belajar la dulu..tapi setakat ni risikan risikan U niii ada la juga..result belum pun keluar dh dirisik..haha..


ok laaa..dari masa ke masa mira akan cuba review laa juga info tentang U kat Malaysia ni..nak juga tahu cerita-cerita U ni..kena jaga keselamatan diri..hee..ok ok..jangan excited sngt..habis!! hee..well 
"IF YOU NEVER TRY, YOU'LL NEVER KNOW"





assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh






Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post