imperfect is PERFECT
waiting for the time
Monday, December 2, 2013 | 0 Budak Comel |






hello bloggers :)
its already December huh?
i guess i've been busy for too long :P


gambar atas tu..perasan tak ayat dia "Now go, and don't look back." 
mira ambil dari cerita spirited away..cerita tu memang seronok *bagi mira la*
and a very good story for kids and also adults :)
korang review la cerita tu di google or download terus :P hee


out of topic la pula..hee..mukadimah ja tadi tu..sebenarnya mira tak mau pun cerita panjang-panjang..just posting entah apa-apa entah..tapi entry yang macam tu behhhh..orang nak baca pun kena fikir 100x maybe..macam first entry mira dulu masa mula-mula sekali mira buat blog..kinda annoying pula bila mira baca balik..terus mira PADAM!! hee..korang mesti fikir yang mira ni tak ada kerja yang bermanfaat kat rumah kn :P well mira jadi suri rumah tak sepenuh masa dah balik..macam dulu lepas spm -.- dan adik-adik mira seperti anak-anak raja yang suka suruh-suruh mira. masak itu, masak ini dan sebagainya..macam ni la bila jadi anak sulung dan anak perempuan >.< kena buat semua kerja rumah..kena bersihkan itu laa ini laaa *rumah, luar rumah dll*

tapi tidak mengapa..ni latihan untuk masa akan datang..hee..i'll do my best choiii...before that..dua hari dari sekarang sekolah mira akan adakan majlis perpisahan PRAU..sedih ni tapi bagi yang lain mungkin mereka rasa kegembiraan yang teramat or rasa bebas ? haaa..lain orang lain cerita..mira cuba pandang dari sudut positiv dan cuba bersangka baik..kadang-kadang orang ni kita tak tahu..rambut je sama hitam tapi hati lain-lain..luaran seseorang tu kita nampak..tapi hakikatnya yang kita nampak cuma lakonan yang disembunyikan itu yang sebenrnya..semoga apa yang mereka lalui itu akan berakhir dengan segera dan dengan aman..mira tak suka orang lukakan hati kawan-kawan mira..the lies, the trouble and all that twisted story wajib diperbetulkan..hok tu je lerrr..jangan jadi talam yang bermuka-muka..depan orang baik belakang orang semua benda buruk kau cerita..jangan jadi macam tu..tutup kejahatan yang kau lakukan dengan perkara yang membuatkan orang lain nampak kau yang benar orang yang kau kenakan itu yang dilihat bersalah..jangan berkata bohong sebab nanti bila Allah tunjukkan kebenaran kau yang mendapat malu..jangan kumpul dosa bila kau sendiri tidak mahu ke neraka..



well that's all for today..lambat posting sebab potong ikang haa -.- first time guna parang..hancur isi ikang..don't get mad mom..first trial lerr..heee








Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post