imperfect is PERFECT
Tutorial : Cute Cursor (kawaii)
Wednesday, November 23, 2011 | 0 cute earthling |


elooo ^^
hehe
sekian lama miyo tak buat tutor
*konon*
hari ni sblum nak review sains
miyo nak buat tutor cara nak letak super cute + kawaii cursor kt blog omei korang tu ^^


mula2 haa korang cari la cursor yg korang suka kt SINI
and attention 
yang animated tu hanya kt Internet Explorer sahaja !


dah tu right klik kat cursor yg korang suka
copy url dia


sebelum tu . .

korang pg sini

DASHBOARD > DESIGN > ADD GADGET > HTML

copy pulak cod ni

<style>body {cursor:url(URL ICON), url(URL ICON), auto;} </style> <a href="LINK BLOG KORANG" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>


warna MERAH tu korang letak la url icon tadi
warna BIRU tu link blog korang


and lastly 
SAVE !
dh siap ^^


meh sini meh
ni ada 2 cursor cth miyo bagi ^^
ambik laa


 http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-3/cur278.cur

 http://cur.cursors-4u.net/others/oth-4/oth305.cur

p/s : ctrl + c untuk copy yehh :D


babaiii







Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post