imperfect is PERFECT
Tutorial : Cantikkan Comment Box
Saturday, November 30, 2013 | 0 Budak Comel |




hai bloggers
kali ini kita akan cuba untuk cantikkan comment box pula :)


bismillah 


first korang pergi sini dahulu

Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Templates

dah tu klik Ctrl F dan cari kod ini 

]]></b:skin>

dh jumpa ? copy kod yang ini pula dan paste di atas kod ]]></b:skin> ok 

#comments-block{
margin:0;
padding:0;
}
#comments-block .comment-author{
background:#000000 !important;
-moz-border-radius-topleft: 0px;
-moz-border-radius-topright: 10px;
padding:5px;
font-size:15px;
font-weight:bold;
border:1px solid #000000;
}
#comments-block .comment-body{
margin:0 0 .60em;
padding: 5px 5px 5px 5px;
background: url(BACKGROUND URL);
repeat top left;
-moz-border-radius: 20px 20px / 20px 20px;
border-radius: 5px 5px / 5px 5px;
font-size: 16px;
border-left: 1px dashed #000000;
border-right: 1px dashed #000000;
margin-top: -5px; /*position*/
}
#comments-block .comment-footer{
margin:0;
font-size: 13px;
font-weight: normal;
margin-bottom: 20px;
border-left: 1px dashed #000000;
border-right: 1px dashed #000000;
border-bottom: 1px dashed #000000;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
-moz-border-radius-bottomleft: 10px;
margin-top: -12px; /*position*/
padding: 5px;
}
#comments-block .deleted-comment{
font-style:italic;
color:gray;
}
#comments-block .comment-author a{
color:#ffffff !important;
}
#comments-block .comment-footer a, .comment-body a{
color:#000000 !important;


untuk kod yang berwarna merah tu korang paste la url background yang korang suka :)
boleh cari dari google or mana2 yang korang boleh dapat link gambar tersebut
bagi yang berwarna biru tu..yang itu warna dia..kalau korang nak tukar warna boleh cari kod dia di SINI 

lastly..sebelum save korang PREVIEW dulu ok..mana tau ada perubahan atau tak jadi..ya la..kita kena hati2 kan :) semoga berjaya you all ^_^ 



xoxo
 






Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post