imperfect is PERFECT
Tutorial : Pasang Cute Favicon
Monday, December 19, 2011 | 0 cute earthling |


hello and hai readers ^^
setelah tak berapa nak lama meyo menyepi



so for today
meyo nanak ajar cara nak letak a.k.a pasang cute favicon 
nampak katak kat atas tu haaa ?
tu la favicon



so tanpa membuang masa
korang g sini dulu


Dashboard>Design>Edit html>Tick Expand Widget Templates

dengan fungsi ctrl+f
korang cari pulak benda ni haa

]]></b:skin>


dah jumpa ?
ok
korang copy pulak benda ni and korang paste kat bawah ]]></b:skin> tu tadi 


<link href='URL IMAGE' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>
<link href='URL IMAGE'/>


yang warna purple tu
korang ganti la nan picha yg korang nak jd favi korang


meyo bagi dua jeh contoh ok ^^
kalau korang suka guna laa
kalau nak yang lain cari kat sini
ada banyak lagi




  http://picto0.jugem.jp/h/a/r/harumain/f5895956cf6c73bbd29812751a55cefc.gif

 http://picto0.jugem.jp/y/u/k/yuko1130/b36ce49c2e83476ff1b1bbf7567e53d9.gif





selamat mencuba ^^



adios amigos






Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post