imperfect is PERFECT
Tutorial : Edit BlogSkin (kawaii)
Wednesday, December 28, 2011 | 0 Budak Comel |




haii and hello bloggers


entry ni sambungan ----> YANG INI


so dengan langkah cepat lagi berhati II nak terangkan kat korang
kadang II mesti korang tak perasan yang follow II segala tu kn
ok ni meyo nak bagi tau
korang p kat sini

 Dashboard > Template

dengan fungsi ctrl+f
korang cari la yg nama nya FOLLOW itu
dan gantikan blogID tu ke blogID korang
kalau tak tau mcm mana nak cari blogID
korang boleh rujuk SINI


dah tu SAVE ok ^^



satu lagi
kan selalu blogSkin yang kawaiii ni ada 
Navigation


korang cari ayat II yang ada kat Navigation tu and ubah la ikut korang suka



example : About

Write something about you here

korang tukar la ayat yang owner tu buat pg ayat korang sendiri . .
url gambar tu pun kalau korang nak tukar boleh
copy jeh url gambar yang korang nak and paste kat tempat url gambar asal dia
HIGHLIGHT dulu url asal tu kalau korang malas nak delete and korang paste jeh terus


act korang ikud jeh step kat atas ni 
cari main title dia and ubah
senang kan ?
hehe

*berusaha lah*



---------------------------------------------------------------------------------------


and now cara nak edit scrollbar dia pulak


dengan fungsi ctrl+f
korang cari code ni

</style>

dah jumpa
korang copy la code ni ye
and paste kat atas code </style>



::-webkit-scrollbar {height:3px;width: 10px;background: #FFFFFF}::-webkit-scrollbar-thumb {background-color: #000000;-moz-border-radius: 10px;border-radius: 10px;}



warna korang boleh cari kat SINI
*tukar*




tu jeh la yang meyo boleh ajar kat korang ^^


good luck ok 




adios amigos








Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post