imperfect is PERFECT
Tutorial : Signature Di Setiap Post
Tuesday, November 29, 2011 | 0 Budak Comel |


hai and hello ^^




pasti korang tertanya2 kan mcm mne nak buat signature dalam stiap post tu
*bagi new blogger laa*
hehe
so meyo nak ajar mcm mna nak letak signature dalam stiap post



mula2 korang g kat SINI
buat la signature korang tu

*pastikan anda pilih Using the signature creation wizard ok *


dia akan bagi kita pilihan tentang FONT , SIZE , BACKGROUND and SLOPE . .
korang pilih la yg mana korang suka n dh pilih tekan la next step ye ^^


and dh sampai ke finish line tu
dy akan kata
*sejak bila pulak dia pandai berkata2*
"Finished! The signature is ready."
korang klik la link yg tertulis 
"Want to use this signature?"
and dengan itu
korang klik la pulak
"Generate HTML code" .
dia akan bagi dua pilihan
korang pilih la mne korang suka ehh ^^
and
COPY 




cara nak masuk kan dalam blog pulak 

korang g sini

Dashboard > Setting > Formatting 


scroll jeh sampai bawah
korang akan jumpa post template 
and dengan segera kan
korang paste la cod yg dah korang copy tadi
and
terus save ^^


and we are done sayanggs ^^
tahniah3



adios amigos
*Semoga Berjaya*







Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post