imperfect is PERFECT
Tutorial : Cantikkan Cbox
Saturday, February 18, 2012 | 3 Budak Comel |



hello earthlings
haiii
^_^


sekian lama tak hapdate tutorial 
haha
dh nk lupa dh code code T.T



so tutorial kali ni d requested ole kwn meyo sendiri
Shema yg comeiii
dia tnya mcm mna nak bg cbox tu lawa mcm *sye pnye*
hohoho

seperti biasa korang kena p sini

Dashboard > Design > Add a Gadget > HTML

ok ok
sng jeh nk bg msuk c box tu spya dia jd mcm meyo pnya
nh nh copy ni benda


<center><div id="edited" style="width:200px; height:190px; background:url(URL Background anda) no-repeat left top; padding-top:65px; padding-left:0px; position:relative" align="center">SHOUTMIX CODE</div></center>


yang kaler BIRU tu kan dia punya lebar nan tinggi
jadi c box korang jangan lebih dari tu ok ^_^


yang MERAH tu url background yang korang nak

yang PINK pulak code shoutmix or cbox or apa apa yang berkaitan ^_^



korang boleh cari background tu kat SINI
jangan lupa mintak kebenaran :)



sampai sini jeh


adios amigos







Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post