imperfect is PERFECT
Tutorial : Background Di Post
Friday, December 23, 2011 | 0 Budak Comel |



hai and hello readers and bloggers and stalkers ^^


tutorial for today is

"Background Di Post"




dh sedia ?



ok mcm biasa korang g sini

Dashboard > Design > Edit Hmtl 


dengan fungsi ctrl+f cari code ni

.post {

or kalau korang tak jumpa code tu cari yang ini pulak

/* Posts .


dah jumpa copy and paste code ni kat bawah code antara dua tadi tu ^^


-webkit-border-radius: 40px;
width: 650px;
margin: 0 auto;
padding: 0 0 15px;
text-align: left;
background-color: #FFFFFF;
background-image: url(http://i1125.photobucket.com/albums/l597/cotcet96/20070320_313973.gif);
border: 1px solid transparent;
border-top: 0;
}




contoh background tu mcm background post meyo ni laa ^^
korang boleh tukar kalau korang nak
just copy url background yang korang nak and gantikan dengan url warna merah tu



dah tu
SAVE laa ^^
and siap





adios amigos







Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post