imperfect is PERFECT
Tutorial : Scroll Box Kawaii ^^
Wednesday, December 28, 2011 | 0 Budak Comel |




hai and hello and hai again ^^
hehe


meyo dh ubah tuuu haa ---->
scroll box tu
*ntah betul ke nme tak*
kawaii dh kn ^^



so meyo nak ajar korang mcm mna nak buat mcm tu
mula II korang p kat sini

dashboard > design > edit html >tick expand widget templates

dh tu
dengan fungsi ctrl+f korang cari code ini

]]>

atau seakan akan ini

]]></b:skin>


dh jumpa ?
copy pulak code ini and paste kat atas ]]> or ]]></b:skin> tadi tu


::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background: # FFFFFF ;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: # FFFFFF ;
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;

border: 1px solid # FFFFFF ;
}  


yang warna biru tu korang boleh tukar nan mana II warna yang korang suka ok
korang boleh rujuk sini untuk warna tu


kalau dah siap jgn lupa save
ok ^^




adios amigos






Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post