imperfect is PERFECT
sehari SEBELUM ......
Tuesday, May 27, 2014 | 0 Budak Comel |



*muka blur akan datang*


anyonggggg..hello and hi and apa-apa ja laaa..haha..perasaan yang agak tidak agak dan tidak dapat di gambarkan sekarang ini..nebesnya rasa..sehari sebelum ni..belum lagi 10 minit sebelum >.< permudahkanlah ya Allah urusan kami..all the best kepada calon lain ^_^


hari tuuuuu yang hari tuuuu kan mira ada bercuti..kira nak buang balik la..nak kongsi sikit..bulan 3 sebelum cerita hot pasal MH370 mira ada jalan cuti kat Johor..betul-betul lepas balik tu dua hari selepas terus cerita kapal hilang dari radar..takut memang la takut..kalau sebelum balik conform mira tak mau balik Sabah sebab takut naik kapal..hahaha..ya mujur aja rindu sama family tu sebab berani juga naik kapal *terkeluar indon aku haaa* sedih juga sebab tak dapat lama-lama dan tak sempat pun jumpa arwah makcik sebelum dia meninggal hari tu..


yang ni hari ke dua kat Johor terus g Singapore..jalan-jalan g Universal Studio..duit Malaysia nak masuk Universal ni boleh la lebih kurang RM200..mira tukar hari tu RM300 sebab tak beli apa-apa pun..jalan-jalan ja..kat Johor baru habis beli sakan *kot padahal tak ada apa-apa pun aku bawa balik* best juga tempat ni..kalau sehari jalan-jalan dalam ni rasanya tak cukup kot sebab luas sngt dan banyak permainan yang hebat-hebat..yang mira sempat masuk transformer..memang macam real la..api yang keluar pun rasa panas-panas..kalau nak bagi ranking kira 5 bintang la..haha..sebab ramai orang jadi beratur pnjg sngt dan lama la kena tunggu..



penat jalan-jalan ada orang offer nak ambil gambar pula tu..maceh maceh *dia nampak gua selfeeee sendiri2* kesian kot budak ni..haha..baru jalan macam ni pun dah nampak tempat dia besar-besar..mula-mula tengo dalam map nmpak macam 'oh dekat kot tempat-tempat ni' hahaha..sekali bila jalan..fuhhh..turun kot 2-3 kg :P



dah sehari jalan-jalan kat Singapore esoknya jalan-jalan kat Johor pula..sebab hari tu hujan jadi tak dapat masuk lego T.T lagi pun RM200 kot nak masuk..mahal tuu..gambar kat luar je lah alamatnya..haha..ramai pelancong hari tu sampai gua pun kena ambil gambar mereka..yang lucunya bila diorang minta tolong..can take picture?please? heee..dan dengan yakinnya aku jawab la juga sure..sempat lagi soal jawab dengan diorang..


yang ni tak dak kena mengena dengan Johor mahupun Singapore..haha..ni Sabah tempat mira membesar..ni baru lepas jogging dengan kawan naik bukit..motif asal nak tunjuk gunung kinabalu tapi tertutup awan..sabar je laaa kan..hahaha..tempat ni baru buka..jalan baru siap..bakal jadi jalan ke rumah kami nanti in shaa Allah..hehe..



haha..yang ni pun sama..motif? dok ado..sajo jo..yang ni sepupu teman..umo baru 17..muda lagi..teman tu yang tudung hitam..nama dia ni Asfarinah hampir sama dengan teman letewwww...Asmahira..hehe..mama dia ni adik bapa teman..rumah pun dekat jo..hok tu je laaa..all the best for iv nanti ya teman-teman..








Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post