imperfect is PERFECT
5 days 2 go
Sunday, June 22, 2014 | 0 Budak Comel |




annyong everyone ^_^ hehe..hari ni merupakan hari yang boleh di katakan hari makan se'kenduri' di kampung/tempat masing-masing..kan kan kan ^_^ terlalu banyak jemputan untuk hadir ke kenduri dan terlalu banyak aktiviti yang berlangsung sebelum bermulanya bulan yang di tunggu-tunggu..bulan apa?bulan kita?hehehe..ya bulan kita..ohhh bulannnnnn..ehemmmmm..maaf mira ke laut sat..bulan yang kita nantikan iaitu bulan Ramadhan yang penuh maghfirah dan barakah..semoga sentiasa dalam rahmat-Nya ya kawan-kawan mira yang mira sayang semua ^_^


alhamdulillah..walaupun jemputan banyak mencurah-curah..mira dengan family dapat juga bahagikan diri ini *belah badan jadi dua* muahahahaha..mira dengan mama mira pergi kenduri di kampung mama mira..ayah pula di kampung sebelah ayah..ya laa..sebab banyak sangat yang nak buat kenduri sambut bulan Ramadhan terpaksalah bahagi nak pergi sebelah mana..nanti ada yang kecil hati pula bila tak datang..ni mira nak cerita sikit..mira bukannya selalu pergi kampung mama mira..bukan sebab jauh..bukan juga sebab tak ada kawan..cuma mira kurang familiar sikit dengan bahasa sebelah mama mira..ya laa..bangsa mama dengan ayah mira bukannya sama..mira faham tapi tak reti macam mana nak jawab bila orang yang berumur soal nanti..sebab tu dalam macam sebulan mungkin sekali atau selang sebulan mira ikut mama jalan-jalan kat sana..dulu waktu mira kecil selalu tidur kat sana..tapi sejak anak pakcik mira semua dah besar-besar jadi tak nak la juga ikut menyempit dekat sana..

tapi..walaupun mira jarang jumpa sepupu sepapat sepipit dan yang sama waktu dengannya diorang tetap mesra tetap friendly dengan mira..tu yang mira suka dekat sana..haha..yang bebudak lagi laaa..suka kacau mira, ikut-ikut mira macam anak itik yang ikut ibunya >.< hehehe..oh yah btw mira kat sana kena pngil miyo and auntie mira..and for the first time in my life anak buah mira yang tak pernah mau dengan mira boleh kepit ikut mira sana sini tadi kat sana..and yesssss..finally dia tak takut dengan mira lagi *sebab mira selalu cubit dia dulu* hehehehe



ni la bebudak yang ikut-ikut mira kat sana..gambar tengah tu dari kiri nama dia pipi..kat tengah tu lala..and last tu iza..pipi dengan iza tu satu umur..dua-dua baru 8 tahun..budak kecik kat tengah tu anak buah mira..budak yang mira cubit-cubit dulu masa dia kecik sikit lagi..sekarang dia dah dua tahun..aktif dan comel..mira baru keluar kejap dia dah auntie? mana auntie? rasa macam nak gigit-gigit ja budak ni..comel sngt >.< oh ya..dia ada adik baru..umur tak sampai sebulan lagi..nama dia lulu..yang tu nanti seumur dengan adik mira in shaa Allah..adik mira nanti jadi auntie/uncle muda lerrr *jealous -.-* okkaiiiiii




see..cute right ^_^ hehe..mira tadi dari pagi sampai ke petang kat kampung mama..budak tiga orang ni la yang temankan mira *sebab yang lain dah besar panjang* budak-budak ni siap suruh mira tuliskan lirik lagi Let It Go pulak tu..then sing that song for them *nasib kau la mira* dan ajar diorang macam nak nyanyi lagu tu..diorang memang pandai tapi part ayat susah susah tu lucu..ya diorang sebut..dengan confident pulak tu..funny but cute..

lastly..masa nak balik tu..ya la sebelum jalan mama mira sempat juga cakap kat family kat sana yang mira sambung belajar..maybe tak balik nanti raya..so maybe tadi tu mira last balik kampung mama..apa lagi..budak-budak tu pun tarik-tarik mira..tak suruh mira balik..tak ada yang ajar nyanyi lagu Let It Go..tak ada temankan diorang gambar-gambar macam bagai..yang lucunya si pipi ni cakap kat mira..dia belajar kat sekolah cina..so dia cakap la..auntie ni sekejap ja dekat sini lepas tu tidak datang-datang sudah, pipi baru ja mau minta auntie ajar cara sebut ini *sambil tunjuk lirik lagu yang mira tulis untuk diorang* bibir fuhhh..muncung sampai ke depan lepas tu cakap pipi ke ai tapi auntie lagi ke ai..pipi mau jadi macam auntie nanti iza pun mau juga kan iza..haha..budak-budak sekarang semakin adorable..sedih tu memang la sedih juga..tapi hidup kena teruskan juga..mira pun ada cita-cita..ada impian..mira nak jadi contoh yang terbaik untuk mereka yang ada di sekeliling mira..in shaa Allah..suatu hari nanti..


macam ayat kat pooh bear tu *mira tambah sikit*

even if we're apart, I'll always be with you
I'll be in your heart
I'll be in your prayers
I'll be with you forevermore 



p/s : alhamdulillah syukur sebab massy dapat jalan sama-sama..happy tak terkata :') thanks for you who understanding and always supporting US..   






Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post