imperfect is PERFECT
jemaah DE FAMILIES
Wednesday, September 3, 2014 | 0 cute earthling |

hello earthlings :) haiii
mira tengah hapdate blog sambil nengok MR BEAN dgn sepupu kecik..maka dengan ini kembalilah kerja menjaga budak yang sekian lama mira tinggalkan..hahaha..nasib dak kecik nim masih biasa dengan mira..alhamdulillah senang kerja..hehe

kalau nak kira hari sekarang nim dah 6 hari mira duk rumah..well..tipu la kalau mira cakap dop rindu meka kan..hehe..mira rindu..rindu sngt..rindu roommates..rindu dak JOSMISTAR..rindu MADAM dengan kelas..rindu semua laa *masuk mydin, aeon and ct park*..hehe..banyak kenangan kat sana..dua bulan tu..lama tuuuu *konon*

bulan pertama tu penuh tangisan *semua nak balik sebab jauh* bulan ke dua bila dah biasa haaa..rasa macam masa tu cepat sngt berlalu..bila nak kenal-kenal..dah rapat dengan kawan-kawan..kat sana laaa dah rasa dah masa tu cepat sangt berlalu..sayangnyaaa..bulan ke dua dah ada rancangan nak habiskan waktu bersama roommates..mydin pun dah macam dorm sendiri..hehe..


nim para jemaah roommates mira..kami ada 14 orang semuanya..nim semua dak sabah..ada dari Tawau and LD..sayang meka semua..kami dop macam kawan dah..kami lebih kepada family :) rindu rinduaan dalam whatsapp..cerita tak pandai habis..nim masa kat mydin..dah mira kata..mydin macam dorm sendiri..haha..kami semua ni kira sekepala..bila cerita satu topik tu haaaa..pandai berkembang hanya dari satu topik ja..memang kakak-kakak and adik-adik dalam dorm mira ni mempunyai daya imaginasi yang sangat high sampai mira pun kadang-kadang dop bisa tngkap apa meka cerita..haha

kat dorm mira ada mak..sebab dia ada muka ibu-ibu and sifat dia mcm ibu mira pngil dia mama..nama dia Yuli..dia nim baikkkk sngt..bila ada antara kami yg belum balik dorm..mesti dia tanya..massy mana?mana massy? hehe..macam tu la lebih kurang..mama Yuliiii..i miss you 

nim pula kakak-kakak mira..massy kakak first..yang nim sepupu mira..kami kalau masa kelas jarang jumpa sebab kumpulan lain-lain..dalam dorm ja jumpa..masa mira demam dia la dengan kakak-kakak mira yang lain jaga mira..demam 40 kott..panas sampai meracau..kakak Zie..dia nim minat sngt dengan Paris..kakak mira yang nim comel..baikkk..dan memahami..cerita la apa-apa..dia akan dengar and bagi pendapat yang bernas..hehehe..meka ni selalu dengan kakak massy, abang mik dengan mama yuli..korang jangan salah paham pula..abang mik tu perempuan..hehe..dia jadi abang mik sebab dia paling kuat dalam dorm..locker boleh berlubang oleh dak nim..mira pun kuat tapi klau nak pecah locker dop dapat kot..tu sebab kami pngil dia abang mik..dia ni kuat-kuat pun dalam hati banyak taman..hehe..

next kakak Jannah..dia ni pula kakak mira yang happy go lucky..memang bila dia buka mulut ja..akan ada ayat-ayat dia yg boleh buat orang gelak..lawak laaa..senang bila cerita dengan dia ni..kebanyakan ayat-ayat baru mira belajar dari dia..haha..contohnya "WAIII NAAA SABBB" hehe..kakak Jannah nim selalu dengan adik Mohak..adik Mohak mira nim orangnya sweet..ayuuuu sngt..tapi ayu ayu dia nim..hahaha..kami ahli jemaah de families ja tau..semua dia buat comel ja..hehe..adik mira sorang lagi nim adik Aisyah..dia nim mula-mula mira ingat dia lagi tua dari mira..rupanya mira yang dulu lahir..haha..sebab dia ni nampak matang..perlakuan dia matang..tapiii..hahaha..bila dah keluar segalanya cerita dalam dorm pastinya dia join sekali..kakak-kakak mira yang lain lagi sama juga..bukan tak berapa rapat..cuma jarang dapat cerita dengan meka..semua busy dengan group masing-masing..nim jalan sama-sama satu dorm baru dapat ketawa-ketawa dgn meka..

sampai sini saja dulu..nanti mira hapdate lagi :)










Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post