imperfect is PERFECT
being normal is boring
Sunday, January 18, 2015 | 0 cute earthling |


hello dearies..hi..agak lama diam akhirnya meyochoko2 hidup kembali..kesian blog ni lama tak di hapdate macam kawan-kawannya yang lain..maafkan tuan awak yang lazy ini..


sebenarnya cuti sem sekarang..tu sebab ada masa layan blog balik..ya la agak lama juga nak update cerita sejak mula sekolah balik..haha..tak sangka ada rezeki sambung belajar balik walaupun semangat tidak seberapa ni..tak tau la kenapa semangat belajar tu nak main-main..kejap datang lepas tu lenyap balik..mollaaa mollaaa..harap datang balik la lepas ni ya..jangan main-main lagi..susah juga cuti sem ni..kena angkut balik semua barang kat kolej bawa balik..entah kenapa peraturan kolej mcm tu..kalau kena tinggal nanti kena bayar pula..keselamatan tak terjamin sebab ya laa..ada kes curi dulu..so jalan penyelesaian..kemas bawa balik laa..
balik rumah memang kena insomnia..apa-apa pun WiFi rumah tetap terbaik..sebab tu la jadi burung hantu tak tidur malam..kat kolej tu haram WiFi tak dapat connect langsung padahal baru pasang untuk tiap kolej kediaman..jadi macam biasa kena turun cafe juga bila buat kerja..cafe yang bising..cafe yang sentiasa ramai orang..cafe yang cafeeeee dan kurang selesa..haha..and now i'm complaining T.T i'm so sorry cafe..it's not your fault..manusia yang bising..uni life is totally different..it's so hard to find real friends..you on your own..kena pandai bawa diri..kena pandai jaga hati..silap langkah sikit ja macam-macam benda boleh jadi..kena bijak la urus diri sendiri..

emptiness tu nothing laa..memang la rasa sunyi kadang-kadang..tapi Allah kan ada..Allah sentiasa bersama kita..berkawan itu tak dilarang..cuma kena pandai jaga batas..kesilapan lalu jadikan sebagai iktibar..di mana kita jalan kita akan bawa nama ibu bapa kita..jaga air muka mereka..tanpa mereka siapalah kita ni..itu ja yang mira ingatkan pada diri sekarang ni..bukan nak kata "I'm the best" tapi THE BEST itu in shaa Allah satu hari nanti..tidak ada manusia akhir zaman ini yang sempurna..sedangkan diri ini pun masih lagi merangkak untuk menjadi yang baik..usaha, doa dan sentiasa tawakal kepada-Nya..I'm trying to forgive and forget..forgive myself..forgive others..and I'm trying my hardest to be friends again..forget the past and move on..


being normal is boring





Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post